ruriktochkase (rurik1) wrote,
ruriktochkase
rurik1

Joe Biden sänkte rysk gasledning

Joe Biden sänkte rysk gasledning (nordstream

Joe Biden gav Sverige energipolitiska råd
Biden: Nord Stream en dålig idé ("bad idea") för Europa
Joe Biden tar Stefan Löfven på axeln.
Officiellt besök. Den amerikanska vicepresidenten berömde samtidigt Sverige.


Det handlade om flyktingströmmar, det politiska läget i Turkiet, hotet från Ryssland(threat from Russia) och naturgas, när statsminister Stefan Löfven i dag tog emot USA:s vicepresident Joe Biden i Rosenbad, och ägnade förmiddagen åt samtal.


På den efterföljande pressträffen utväxlade Löfven och Biden en mängd artigheter, och försäkrade att relationerna mellan USA pch Sverige nog aldrig tidigare varit så bra som de är nu.

Joe Biden passade på att ge Sveriges statsminister, och hela EU, råd om energipolitiken. Den planerade andra gasledningen i Östersjön, Nord Stream 2, som ska transportera naturgas från norra Ryssland till EU, avrådde han ifrån. Det är inte bra (not good) att öka beroendet av den ryska gasen, ansåg han, och slog ett slag för naturgas från USA i stället (gas from USA instead=good).

USA:s vicepresident är just nu ute på en rundresa i Europa, som en förberedelse för ett toppmöte om flyktingkrisen, den 20 september. Mötet hålls i anslutning till debatten i FN:s generalförsamling i New York. Joe Biden berömde Sverige för engagemanget i denna fråga - både genom att ta emot många asylsökande, men också genom att ge hjälp på plats i drabbade länder.

Biden har tidigare besökt de baltiska länderna, men kom till Sverige i natt efter ett möte i Turkiets med bland andra president Erdogan. Även där hade man samtalat om flyktingkrisen, men också om den inrikespolitiska situationen i Turkiet.

Biden uppmanade omvärlden att ha förståelse för den instabilitet som råder i i landet efter kuppförsöket. Men precis som den turkiska befolkningen då gick ut på gatorna för att försvara sin demokrati, så värnar USA om sin ställning som rättsstat, sa Biden. Han avsåg kraven i Turkiet på att USA ska lämna ut Gülan, som utpekas som den som planerat kuppförsöket. Men hittills har Turkiet inte kunnat visa upp några bevis för detta, påpekade Joe Biden. Och det krävs både bevis och domstolsprövning innan någon eventuell utlämning av Gülan kan ske.

Det geografiska säkerhetsläget togs också upp. Joe Biden hoppades att Sverige går med i Nato, men tillade att detta förstås var en sak för svenska folket att avgöra. Han påpekade att Nato-stadgans artikel 5, om ömsesidiga säkerhetsgarantier för Natos medlemsländer, är helig. Inga gränskränkningar kommer att tolereras, sade Biden, med adress till president Putin på andra sidan Östersjön.


Subscribe
promo rurik1 april 15, 2013 13:52 441
Buy for 100 tokens
Песня запрещённая ПОЛИТИЧЕСКОЙ(!) цензурой порвала Британский чарт! слушайте и смотрите ЗДЕСь! Итак внимание, это ролик который прорвался в ТОП британских чартов В данном ролике нет НИ СЛОВА ругани, никакого мата. Вообще ничего НЕ цензурного НЕТ! Но тем не менее данный ролик был ЗАПРЕЩЁН к…
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments